Vaša zasebnost

Ko obiščete spletno stran secret-wellness.si, ki jo upravlja podjetje SP (vpis v AJPES-u) – v nadaljevanju upravljavec – nam zaupate del svojih osebnih podatkov, ki smo jih dolžni varovati.

Če po strani samo brskate, je obseg osebnih podatkov, ki jih dobimo od vas omejen na anonimno identiteto vaše naprave (računalnika, telefona itd.). Ta se beleži s tako imenovanimi piškotki, katerih seznam najdete spodaj.

Ko se odločite stopiti v stik z nami, nam posredujete vaš e-naslov, oziroma včasih tudi druge osebne podatke. Podrobneje o vsem tem v nadaljevanju.

Varnost vaših osebnih podatkov je za nas izjemno pomembna! Vse zbirke osebnih podatkov zbiramo, beležimo, urejamo, shranjujemo ali izbrisujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (v nadaljevanju GDPR).

Varnost osebnih podatkov

Kakšne so vaše pravice?

Vaše pravice glede osebnih podatkov, ki ste jih posredovali, so zapisane v tretjem poglavju GDPR in obsegajo:

  • pravica do preglednosti: vsakič, ko nam zaupate podatke, vam natančno in v jasnem jeziku pojasnimo, zakaj potrebujemo podatke, kako jih bomo obravnavali ipd. V praksi to pomeni, da pred potrditvijo pošiljanja svojih podatkov, o tem, kaj se bo z njimi zgodilo, dobite natančne informacije;
  • pravica dostopa do osebnih podatkov oziroma vpogled v podatke, ki jih imamo o vas, kakor tudi pridobitev informacije, ali imamo vaše osebne podatke. Vaša pravica je vedeti, zakaj jih imamo, kaj počnemo z njimi, ali smo jih komurkoli posredovali, obdobje hrambe vaših podatkov;
  • pravica do popravka in pravica do pozabe (izbrisa): zahtevate lahko spremembe oziroma popravek netočnosti pri vaših osebnih podatkih, ki jih imamo; lahko pa tudi zahtevate izbris osebnih podatkov, ki jih imamo o vas;
  • pravica do omejitve obdelave. Obdelava lahko pomeni zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje. Uporabniki imate pravico omejiti eno ali več naštetih dejanj, pri čemer ni nujno, da zahtevate tudi izbris podatkov;
  • pravica do prenosljivosti podatkov: vse podatke, ki ste nam jih posredovali in jih hranimo o vas, smo vam dolžni na vašo zahtevo posredovati v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in vi imate pravico te podatke posredovati drugemu upravljavcu;
  • pravica do ugovora: uporabniki lahko zahtevate, da vaših podatkov ne vključujemo v kakršnekoli obdelave in statistične analize, pri čemer običajno ne gre za prepoznavne osebne podatke. Kljub temu imate pravico ugovora do uporabe teh podatkov;
  • pravica do odločanja o avtomatiziranem sprejemanju posameznih odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

Kakšne podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in s kom jih delimo

Dostop do podatkov, ki smo jih zbrali na spletni strani secret-wellness.si, je omogočen izključno upravljavcu. Nobenih osebnih podatkov, ki ste nam jih prostovoljno zaupali po elektronski ali drugi poti, ne delimo z nikomer, jih ne posojamo ali prodajamo.

Uporabljamo jih izključno za komunikacijo z vami oziroma za to, da izpolnimo razlog, zaradi katerega smo jih potrebovali (rezervacija termina, naročilo darilnih bonov, itd.). Podatke posredujemo tretjim osebam le, ko je to nujno za uresničitev vašega naročila (recimo dostava kupljenih artiklov).

Statistike o spletni strani

Statistične podatke o obiskovalcih spletne strani lahko občasno delimo s partnerji ali oglaševalci. Take informacije ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi osebno identificirali kogarkoli, ki je na kakršenkoli način komuniciral z našo spletno stranjo.

Varnost prenosa in hranjenja podatkov

Spletna stran secret-wellness.si ima vgrajen varnostni certifikat SSL, ki ga je izdala organizacija Let’s Encrypt. Ta certifikat zakodira sporočila med spletno stranjo in uporabniki in s tem zagotavlja varno komunikacijo na medmrežju. Da je certifikat nameščen, lahko preverite tako, da pogledate vrstico s spletnim naslovom: levo od naslova secret-wellness.si je prikazan znak zelene ključavnice, pri nekaterih brskalnikih piše tudi »secure«. Poleg tega vidite, da se naslov spletne strani začne https://. Črka »s« pomeni varno povezavo.

Tudi potem, ko ste nam prek spleta varno poslali svoje podatke, bomo z njimi ravnamo skrbno. Dostop do njih imajo samo pooblaščeni sodelavci podjetja SECRET WELLNESS in samo za opravila, ki so nujno potrebna pri njihovem delu (izdajanje računov, pripravljanje pošiljk, služba za pomoč uporabnikom). Strežniki, na katerih so shranjeni vaši osebni podatki, so na varnem in zaščiteni.

Piškotki

Na spletni strani secret-wellness.si za optimalno delovanje uporabljamo piškotke. To so majhne datoteke, ki jih vaš brskalnik namesti na vaš računalnik, s tem pa izboljša vašo izkušnjo. Na primer: piškotek lahko omogoči, da se vam ni treba vsakič znova prijavljati na neko spletno stran (če ste tako želeli). Piškotki omogočajo tudi spremljanje obiskanosti strani zato, da jih lahko uredimo tako, da bodo bolje služile svojemu namenu. Uporaba piškotkov nikoli ne pomeni, da upravljavcu kakorkoli posredujete svoje osebne podatke oziroma podatke, po katerih bi lahko prepoznali, kdo ste.

1P_JAR (1 mesec)Piškotek namesti Google in se uporablja za funkcionalnost statistike in konverzij.
ANID (1 mesec)Piškotek namesti Google in se uporablja za funkcionalnost oglaševanja.
APISID (2 leti)Piškotek omogoča prikaz Google zemljevidov in njihovih ključnih funkcionalnosti. Brez piškotkov ključne funkcionalnosti ne bi delovale (npr. povezave med vozlišči, lokacija eduroam dostopnih točk). Omenjeni piškotek je uporabljen izključno na straneh, na katerih se nahajajo zemljevidi.
HSID (2 leti)Google varnostne piškotke uporabljamo za preverjanje pristnosti uporabnikov, preprečevanje goljufive uporabe poverilnic za prijavo in varovanje uporabniških podatkov pred nepooblaščenimi tretjimi osebami.
NID (6 mesecev)Google uporablja ta piškotek za prilagajanje oglasov na Googlovih spletnih mestih. Take piškotke na primer uporabljamo, da si zapomnimo vaša nedavna iskanja,
SAPISID (2 leti)Google uporablja ta piškotek za prikaz YouTube in Google+ vsebin.
SIDCC (3 mesece)Google varnostne piškotke uporabljamo za preverjanje pristnosti uporabnikov, preprečevanje goljufive uporabe poverilnic za prijavo in varovanje uporabniških podatkov pred nepooblaščenimi tretjimi osebami.
SSID (2 leti)
Google uporablja ta piškotek za prikaz YouTube in Google+ vsebin.
DISD (6 mesecev)Piškotek se uporablja za razlikovanje med različnimi napravami uporabnika, ko je ta prijavljen v Googlov račun.
IDE (1 leto)Piškotek služi Doubleclik usmerjenim/personliziranim reklamam.
OTZ (6 mesecev) Piškotek se uporablja le ob vzpostavitvi varne povezave preko protokola HTTPS
_fbp (3 mesece) Piškotek nastavi vtičnik za Facebook za potrebe oglaševanja.
datr (do 2 leti) Piškotek nastavi vtičnik za Facebook. Omogoča všečkanje in deljenje vsebine.
fr (do 2 leti) Piškotek nastavi vtičnik za Facebook. Omogoča všečkanje in deljenje vsebine.
sb (18 mesecev) Piškotek nastavi vtičnik za Facebook. Omogoča všečkanje in deljenje vsebine.
wd (1 teden) Piškotek nastavi vtičnik za Facebook. Omogoča všečkanje in deljenje vsebine.
PHPSESSID (do konca vašega obiska strani)Za vzpostavitev uporabniške seje in delovanja piškotkov.
cookie_notice_accepted (1 mesec)Piškotek hrani podatek o tem, ali je uporabnik izrecno soglašal z uporabo spletnih piškotkov.
wordpress_test_cookie (do konca vašega obiska strani)WordPress testni piškotek za preverjanje ali so piškotki omogočeni ali ne.